OKULUMUZDA REHBERLİK HİZMETLERİ

Toki Mehmet Akif Anaokulu olarak öncelikli hedefimiz çocuklarımızın psikososyal, duygusal, bilişsel, dil ve bedensel gelişimlerini destekleyerek sosyal, duygusal ve fiziksel açıdan iyilik hallerini korumaktır.

Okul öncesi eğitim dönemi çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemlerden biridir. Çocuğun bu dönemde almış olduğu eğitim (olumlu veya olumsuz) çocuğun ileriki eğitim dönemlerinde alacağı eğitimin temelini oluşturacağından özel bir öneme sahiptir. Bu dönemde çocuğun anne babadan bağımsız hareket etmesi, sosyal rolleri öğrenmesi, bilişsel ve duyuşsal anlamda beceriler kazanması ve okula uyum sağlaması ancak uygun bir eğitimden geçmesiyle olacaktır. Çocuğun bu dönemde kendini tanıması ve kabulü, özgüveninin gelişmesi, hayal dünyasının gelişmesi, meslekleri tanıması kısacası çocuğun toplumda kendini bir birey olarak algılamasının gerçekleşmesi için okullarda rehberlik hizmetleri planlanır ve uygulanır.

06-04-2023